Składniki:
- 200 g wiórek kokosowych
- 250 ml spirytusu
- 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego (nie znalazłam w sklepach, użyłam tego samego mleka z "kartonu" 450g)
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
Mleka połączyć, zmiksować i powoli dodawać przecedzony alkohol cały czas miksując by składniki się połączyły.
Następnie przelać do butelek i włożyć do lodówki na 2 - 3 dni. Drink jest pyszny, nie za mocny. Dla mnie idealny (a mam słabą głowę).
robiłam kiedyś , bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńTo prawda Justynko, smaczne a jak idzie w boczki ;)
UsuńMałgoś...wpraszam się pod wieczór na jednego. :)
OdpowiedzUsuńMogą być dwa, na drugą nóżkę ;)
UsuńNawet nie wiesz jak ja bardzo lubię takie alkohole,lekkie do sączenia i delektowania się:)
OdpowiedzUsuńO... trafiłam w czuły punkt :)
UsuńJak tylko skończe karmić synka piersią to na pewno wypróbuje.
OdpowiedzUsuńMadziu, karm minimum rok :) Widzę po moich córach. Pierwszą karmiłam 3 miesiące to łapie wszystko, a drugą 1,5 roku i jest o wiele odporniejsza. Choć karmienie piersią jest kwestią dyskusyjną i na odporność ma wpływ wiele czynników. Nie mniej jednak karm :)
UsuńIle butelek z tego wychodzi?
OdpowiedzUsuńKarafka 700 ml + 2 kieliszki więcej :)
UsuńMMM, brzmi przepysznie :) A jak długo można przechowywać ten wyborny trunek? Pytam bardziej z ciekawości, bo pewnie i tak długo nie postoi :)
OdpowiedzUsuńTo było tak dawno, że naprawdę nie pamiętam. Mogę zagwarantować jedynie, że długo nie postoi
Usuń