wtorek, 25 lutego 2014

Faworki pieczone

Przepis znalazłam na stronie Pati : SMAK MOJEJ KUCHNI (link). Faworki są rewelacyjne. Korzystajcie z przepisu Pati, ja nic nie zmieniałam robiłam dokładnie według jej receptury.

 

Dwukrotne przemielenie ciasta świetnie je napowietrza. Polecam dobrze schłodzić najlepiej w zamrażalniku, twarde świetnie się mieli :) 


Smacznego pałaszowania :)


6 komentarzy:

  1. Świetny przepis. Właśnie przymierzam się do zrobienia faworków i szukam ciekawego przepisu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne faworki, bardzo je lubię, u mnie też dziś na blogu faworki :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Och tak,spałaszowałabym ich duuuużo:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja tez już drugi rok robię pieczone :) bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja w tym roku skusiłam się na pączki, co prawda dzisiaj środa a pączki prawie wszystkie już zjedzone. Więc kto wie może jutro pokuszę się jeszcze o faworki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też skusiłam się na pączki ale to dla mnie czeski film, muszę kupić sobie szprycę bo napełniane nadzieniem całe mi się porozklejały. Już nie wspomnę o tym że jedną partię wyrzuciłam bo miałam za luźne ciasto i zbyt gorący tłuszcz - porażka totalna :(

      Usuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger