wtorek, 19 listopada 2013

Pasta jajeczna z boczkiem

Męska rzecz! Syta, pożywna, na śniadanie, kolację. 



Składniki:
  • 4 jajka
  • 30 dag boczku gotowanego
  • 1 cebula
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • pieprz do smaku
Jajka gotuję na twardo (9 - 10 min od zagotowania), przelewam zimną wodą, odstawiam do przestudzenia, obieram i trę na tarce z drobnymi oczkami. Cebulę obieram, kroję w kostkę, przesmażam delikatnie na łyżce oleju. Ogórki i boczek kroję w grubszą kostkę, wrzucam do maszynki do mięsa dodaję cebulę. Wystarczy raz przemielić. Do tej masy dodaję jajka, chrzan, musztardę i pieprz. Wszystko razem mieszam i odstawiam do lodówki, do wychłodzenia. 

Uwaga z przyprawami! najpierw spróbujcie nim zaczniecie przyprawiać.



2 komentarze:

  1. mmmm UWIELBIAM <3
    http://lubieessc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, Jak u ciebie słodko i pysznie :) pozdrawiam ciepło

      Usuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger