Pasta jajeczna z boczkiem
Męska rzecz! Syta, pożywna, na śniadanie, kolację.
Składniki:
- 4 jajka
- 30 dag boczku gotowanego
- 1 cebula
- 4 ogórki kiszone
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka musztardy stołowej
- pieprz do smaku
Jajka gotuję na twardo (9 - 10 min od zagotowania), przelewam zimną wodą, odstawiam do przestudzenia, obieram i trę na tarce z drobnymi oczkami. Cebulę obieram, kroję w kostkę, przesmażam delikatnie na łyżce oleju. Ogórki i boczek kroję w grubszą kostkę, wrzucam do maszynki do mięsa dodaję cebulę. Wystarczy raz przemielić. Do tej masy dodaję jajka, chrzan, musztardę i pieprz. Wszystko razem mieszam i odstawiam do lodówki, do wychłodzenia.
Uwaga z przyprawami! najpierw spróbujcie nim zaczniecie przyprawiać.
mmmm UWIELBIAM <3
OdpowiedzUsuńhttp://lubieessc.blogspot.com/
Cieszę się, Jak u ciebie słodko i pysznie :) pozdrawiam ciepło
Usuń