Chrzan z jajkiem - pasta na Wielkanoc...
...i nie tylko, właściwie to nie wiem dlaczego przyjęło się u mnie, że robię tą pastę na Święta Wielkanocne jest bardzo pyszna i można ją z powodzeniem robić o wiele częściej.
Składniki:
- słoiczek chrzanu - 170g
- 5 jajek - średnich
- szczypta soli
- pół łyżeczki kwasku lub 1 łyżka soku z cytryny
- łyżeczka cukru
- 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
Jajka gotujemy na twardo (ok 8 min. od zagotowania). Zalewamy zimną wodą, po ostudzeniu obieramy, trzemy na tarce z drobnymi oczkami. Dodajemy do nich chrzan i przyprawiamy do smaku. Przed podaniem schłodzić. Jeżeli lubimy ostre potrawy polecam dodać jajko mniej.
Mniam mniam :) Ślinka leci!!!
OdpowiedzUsuń:) dzięki
Usuń