niedziela, 10 marca 2013

Chrzan z jajkiem - pasta na Wielkanoc...

...i nie tylko, właściwie to nie wiem dlaczego przyjęło się u mnie, że robię tą pastę na Święta Wielkanocne jest bardzo pyszna i można ją z powodzeniem robić o wiele częściej.

Składniki:
  • słoiczek chrzanu - 170g
  • 5 jajek - średnich
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki kwasku lub 1 łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
Jajka gotujemy na twardo (ok 8 min. od zagotowania). Zalewamy zimną wodą, po ostudzeniu obieramy, trzemy na tarce z drobnymi oczkami. Dodajemy do nich chrzan i przyprawiamy do smaku. Przed podaniem schłodzić. Jeżeli lubimy ostre potrawy polecam dodać jajko mniej.




2 komentarze:

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger