poniedziałek, 10 kwietnia 2023

Jajka faszerowane awokado i czosnkiem niedźwiedzim

Może już robiliście takie jajka, dla mnie to bardzo fajne połączenie. Nowość do której będę wracać. 



Składniki:

  • 7 jajek
  • 1/2 awokado
  • 2 listki czosnku niedźwiedziego
  • łyżeczka chrzanu
  • łyżka majonezu
  • łyżka soku z limonki
  • starta skórka z limonki
  • sól, pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo (8 minut), zalać zimną wodą do wystudzenia i obrać. Przeciąć na połowę wyciągnąć żółtka i rozgnieść widelcem. Liście czosnku opłukać pod zimną wodą, drobno posiekać. Limonkę umyć, zetrzeć skórkę na drobnych oczkach tarki, wycisnąć łyżkę soku do żółtek. Dodać awokado i resztę składników oprócz skórki z limonki. Faszerować jajka, obsypać dekoracyjnie skórką z limonki. 


Smacznego :) 


2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    Zapraszam na moje social media:
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
    www.instagram.com/truskawkowa_fiesta

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życiowe pasje , Blogger