Nowy styl mojego żywienia.

Poniekąd wracam do korzeni. Po latach diet, uważania na tłuszcz zaczęłam go najnormalniej w świecie jeść. Przepisy tutaj zawarte różnią się nieco od dotychczasowych. 
Przede wszystkim sól - tylko himalajska lub Kłodawska. 
Tłuszcz do smażenia - smalec, olej kokosowy i masło klarowane. 
Olej tylko zimno tłoczony i tylko na zimno. 
Do smarowania pieczywa tylko masło. 
Do picia woda gazowana z dodatkiem soli himalajskiej. Picie 0,5 godz przed i 2,5 godziny po jedzeniu.
Przed każdym posiłkiem 1/2 szklanki wody z 1 łyżką octu jabłkowego.
2 godziny po ostatnim posiłku połknąć wit. K2MK7, po 15 min zmielić 1 łyżkę siemienia lnianego, 1 łyżeczkę sezamu czarnego i czarnuszki. Wymieszać z 1/2 szklanki kefiru i wypić.
Jeśli wprowadzę jeszcze jakieś zmiany - dopiszę.

Bigos wegetariański
Żeberka duszone z cebulą
Koktajl borówkowy
Herbata z pokrzywy
Cebula i papryka faszerowane jaglanką
Mieszanka siemienia, słonecznika i orzechów zamiast mąki
Koktajl z awokado i pomarańczą
Babeczki z suszonymi owocami - dietetyczne
Ocet jabłkowy
Pomidorówka ze świeżych pomidorów z lanym ciastem
Kotlety z jajek





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger