Nowy styl mojego żywienia.

Poniekąd wracam do korzeni. Po latach diet, uważania na tłuszcz zaczęłam go najnormalniej w świecie jeść. Przepisy tutaj zawarte różnią się nieco od dotychczasowych. 
Przede wszystkim:

  • sól - tylko himalajska lub Kłodawska;
  • tłuszcz do smażenia - smalec, olej kokosowy i masło klarowane; 
  • olej tylko zimno tłoczony i tylko na zimno; 
  • do smarowania pieczywa tylko masło; 
  • do picia woda gazowana z dodatkiem soli himalajskiej (picie 0,5 godz przed i 2,5 godziny po jedzeniu - zalecane ale nie trzymam się twardo tych godzin)
  • przed każdym posiłkiem 1/2 szklanki wody z 1 łyżką octu jabłkowego (- zalecane ale od dawna nie mam problemów ze zgagą więc piję tylko przed obiadem)
  • 2 godziny po ostatnim posiłku połknąć wit. K2MK7, po 15 min zmielić 1 łyżkę siemienia lnianego, 1 łyżeczkę sezamu czarnego i czarnuszki. Wymieszać z 1/2 szklanki kefiru i wypić.


Wprowadzam kolejne zmiany do swojego żywienia dlatego dzielę się z Wami informacjami:

  • z samego rana herbaty ziołowe, owocowe, woda
  •  pierwszy posiłek o 10 - 11.00 najlepiej sok warzywny
  • potem obiad lub obiadokolacja ważne by po 18 nie jeść obficie
  • podczas posiłku wziąć tabletkę wit. D3 (u mnie 2000)
Chciałabym przejść na jedzenie surowe ale czy mi się to uda? to jest nie lada wyzwanie dla kogoś kto całe życie gotuje...

Jeśli wprowadzę jeszcze jakieś zmiany - dopiszę.

Bigos wegetariański
Żeberka duszone z cebulą
Koktajl borówkowy
Herbata z pokrzywy
Cebula i papryka faszerowane jaglanką
Mieszanka siemienia, słonecznika i orzechów zamiast mąki
Koktajl z awokado i pomarańczą
Babeczki z suszonymi owocami - dietetyczne
Ocet jabłkowy
Pomidorówka ze świeżych pomidorów z lanym ciastem
Kotlety z jajek





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger